Kontakt oss
Kontakt oss

Konvertering av eksisterende terminal

Oppgradering ved hjelp av automatisering

Selv om det er enklere å automatisere en terminal ved å bygge den opp fra bunnen av, er det fullt mulig å konvertere eksisterende – eller en utvidelse av eksisterende – terminaler til del- eller fullautomatiserte. Overgangen kan enten gjøres trinn for trinn for å unngå tap av kapasitet, eller ved å utvide på et tidligere ubrukt område. Basert på vår omfattende erfaring og rikholdige portefølje med innovative løsninger, kan vi hjelpe deg med å finne den beste veien til automatisering, basert på terminalens størrelse, gjennomstrømning, håndteringsmønstre, geografi og eksisterende utstyr. En AutoStrad-stabler er en kostnadseffektiv måte å introdusere automatisering på, og en automatisert stablekran kan øke kapasiteten og ytelsen og samtidig senke driftskostnadene.

Muligheter for konvertering av eksisterende terminal

De nyeste terminalkonstruksjonene er tilpasset den enkelte terminal og dens behov, og kombinerer en rekke med ledende teknologier for containerhåndtering. Resultatet av dette er at fordelene ved automatisering er stadig mer tilgjengelige for terminaler av alle størrelser.

Et av de mest interessante eksemplene er den fullautomatiserte TraPac-terminalen i Los Angeles, USA, som adskiller arbeidssyklusene for kai- og oppstillingskranene. Terminalen kombinerer tre automatiseringskonsepter: en loddrett og parallell automatisert stablekran (ASC) og en diagonal AutoStrad-stabler. Straddlecarriers betjener dessuten også ASC-stableren. TraPac er et eksempel på trinnvis konvertering av eksisterende terminal, hvor havnen holdes helt åpen og i full drift under oppgraderingsprosessen, og det uten noe tap av kapasitet.

Å satse på en AutoStrad-stabler er en måte å innføre automatisering på for en relativt beskjeden investering. Når volumene øker og behovet for høyere stabletetthet stiger, kan det legges på ASC-blokker. AutoStrader transporterer fortsatt containere til ASC-en og AutoStrad-stablere.

En annen mulighet er å oppgradere em RTG-stabler til en ASC-stabler. En åttebredders ASC kan stable opptil 25 prosent flere containere enn tradisjonelle seks- eller syvbredders RTG-stablere, og gir fordeler i form av økt terminalkapasitet og -ytelse med lavere driftskostnader.