Kontakt oss
Kontakt oss

Utstyr fra Kalmar holder BMW på veien

Etter å ha jobbet med Kalmar i to år har vi ikke mistet noe tid som følge av disse maskinene. Josef Huf, Operations Manager, BMW

Det smidige samarbeidet mellom BMW og Kalmar sørger for at leveranse av viktige bildeler fra Wackersdorf i Bayern i Sør-Tyskland til flere steder rundt om i verden fungerer prikkfritt.

 

Navn:

BMW logistikksenter

 

Totalt antall årlige forsendelser:

2,5 millioner deler

Sted:

Wackersdorf, Bayern, Tyskland

 

 

 

Medarbeidere:

Ca. 700

 

 

 

 

Holder BMW på veien

Oppgaven

Å sørge for at bildeler kommer frem til bestemmelsesstedet til riktig tid involverer en kompleks kjede med aktiviteter som starter ved BMWs logistikksenter i Tyskland. BMWs driftsleder Josef Huf forklarer: "Vi må sikre at de tomme containerne fjernes fra togene og erstattes med fulle containere – vi må flytte på ca. 80 containere hver dag etter spesifikke tidsfrister." Å miste et tog kan koste oss opptil EUR 80 000 i økte transportkostnader.

Løsningen

Tre Kalmar reachstackere og en terminaltraktor utstyrt med en containerflytter transporter komponenter rundt om på logistikkanlegget. Reachstackerne kan raskt laste og losse containere fra ventede tog og sørge for at togene når frem til Hamburg i tide for overføring til skip. Terminaltraktoren kan laste containere på bil uten behov for ytterligere løfteutstyr, og den er liten nok til å kunne manøvrere inne i lagerhuset.

Resultatet

I følge BMW kan ikke påliteligheten med Kalmar-utstyret, sammen med fremragende teknisk støtte og servicesupport, vært bedre. Dersom prosessen blir avbrutt kan hele kjeden kollapse og ingenting ville bli flyttet på. "Etter å ha jobbet med Kalmar i to år har vi ikke mistet noe tid som følge av disse maskinene," sier Huf.