Kontakt oss
Kontakt oss

"Jeg liker førerhuset, det er behagelig, og utsikten er ypperlig gjennom det buede vinduet. Hydraulikken er følsom og følger hver minste bevegelse jeg gjør.” PATRICK KOPPERS, GAFFELTRUCKFØRER DFDS SEAWAYS B.V.

Navn: DFDS Seaways B.V.
Sted: Rotterdam, Nederland
Kapasitet: Terminalen håndterer 900 tilhengere per dag
Kalmar-maskiner:2 x DCG160-12

I Europas travleste havn teller hvert sekund

Å håndtere forskjellig slags stykkgods krever en allsidig gaffeltruck med presis manøvrerbarhet.

Oppgaven

DFDS-terminalen i Rotterdam håndtere 900 tilhengere per dag. Fra Rotterdam DFDSs RoRo går det skip til Felixstowe og Immingham i England. Tilhengerne lastes med all slags stykkgods, for eksempel tre, stål og papir. Omtrent 30 tilhengere per dag må losses til Mafi-tilhengere før de lastes på RoRo-skip. Hver tilhenger veier i gjennomsnitt 28 tonn og må losses hurtig for å flytte gods over på de ventende skipene.

Løsningen

DFDS kjøpte i 2015 to av Kalmars G-generation mellomstore gaffeltrucker med 16-tonns kapasitet for å håndtere stykkgods fra tilhengerne. Disse allsidige maskinene kan håndtere all slags last fra sponmateriale til stål.
–"Vi valgte Kalmar fordi de har sterke, pålitelige og avstivede maskiner," sier Tigran van der Linden, TSW & Assets Manager. Maskinene har nå vært i drift i nesten et år og er høyt verdsatt av DFDS-førere for komforten og den følsomme hydraulikken.

Resultatet

De to mellomstore gaffeltruckene håndterer nesten 1000 tonn stykkgods per dag. Med uavbrutt virksomhet hos DFDS betyr det 365 000 tonn stykkgods per år. Gaffeltruckfører Patrick Koppers sier:– "Jeg liker førerhuset, det er behagelig, og utsikten er ypperlig gjennom det buede vinduet. Hydraulikken er følsom og følger hver minste bevegelse jeg gjør.” For å sikre høy ytelse foretar Kalmar Nederland regelmessig service på de to maskinene.