Kontakt oss
Kontakt oss

Eurofos, Frankrike

"De nye diesel-elektriske portaltruckene vil hjelpe oss med å redusere drivstoff- og vedlikeholdskostnadene våre." Nicolas Gauthier, CEO, Eurofos

Løsningen Containerterminaler

Eurofosterminalen ligger i Port de Fos-sur-Mer i Sør-Frankrike. Den håndterer rundt 60 prosent av all containeraktivitet ved Port de Fos håndterer 600 000 TEU-er årlig. Terminalen ligger ved elven Rhone med vannvei til sentrale områder i Frankrike og ypperlige vei- og togforbindelser til Vest-Europa. Eurofos eies PortSynergy, Frankrikes største operatør av containerterminaler. Alle portaltruckene ved Eurofos er enten Sisu- eller Kalmar-maskiner, og Eurofos har også Kalmar reachstackere.

Eurofos satser på vekst

Denne containerterminalen ved Marseille, Frankrike har satset på Sisu- og Kalmar-maskiner siden 1998.

Oppgaven

I likhet med resten av EU, ble Frankrike hardt rammet av den økonomiske krisen i 2008 som fortsatt legger en demper på den generelle veksten. Hovedsatsingen for Fos er nå å gjenvinne og øke markedsandelen. De største utfordringene er å gjenopprette samarbeidet med skipsrederiene og styrke fremtidig vekst.

Løsningen

Eurofos har nylig gått til anskaffelse av 12 nye diesel-elektriske Kalmar straddle carriers som skal erstatte eldre maskiner og berede grunnen for fremtidig vekst. De nye portaltruckene vil bidra til å utvikle og modernisere driften. Ordren består også av automatiseringsløsningen SmartFleet.

Nicolas Gauthier, CEO i Eurofos, sier, "Kalmar er en ledende aktør i bransjen og har et plettfritt renomme for bærekraftig, effektiv ytelse og fremragende driftssikkerhet. De nye portaltruckene vil gi medarbeiderne våre en et enda sikrere og mer komfortabelt arbeidsmiljø. Å utvide og fornye flåten vår med de beste løsningene som er å få er en avgjørende del av våre planer for fremtidig vekst og vil sikre at vi kan fortsette å tilby kundene våre høy produktivitet og kvalitet i tjenestene våre."

Resultatet

Siden 2012 har Port de Fos hatt kraftig økning i markedsandeler. I 2014 økte gjennomstrømningen for femte år på rad. PortSynergy/Eurofos har ønsket åtte nye kunder velkommen i det siste halvannet året.

"Takket være investeringene og omorganiseringen av havnen har driften vokst og markedsandelen er økende. De tolv nye portaltruckene vil bidra i utviklingen og moderniseringen av driften ved PortSynergy/Eurofos."