Kontakt oss
Kontakt oss

Kalmar DCG180-6 gaffeltrucker holder hånteringen av coils i gang hos Kronprinz

-"Overlegen manøvrerbarhet og godt overblikk" Operatør, Kronprinz

Løsningen Material handling

Kronprinz' 18-tonns Kalmar DCG180-6 er utstyrt med en pikbom for å frakte coils til produksjonslinjene. Denne moderne maskinen er i drift i 2500 timer i året og er utstyrt med en lavutslippsmotor, fremragende manøvrerbarhet og enkelt vedlikehold.

Oppgaven

Kronprinz, Solingen, Tyskland er en bedrift i Mefro wheels-gruppen. Fabrikken i Solingen produserer et bredt spekter med hjul for biler og lastebiler. Til produksjonsprosessen kreves det mange store coils med stål som hentes fra det sentrale lageret og fraktes over avstander på opptil 500 meter til produksjonslinjene, og dette arbeidet er fordelt på to skift. Coilene kan veie opptil 16 300 kg hver og må håndteres med forsiktighet. På veien fra lageret til produksjonslinjen må coilene manøvreres gjennom trange områder for å nå frem til produksjonslinjene.

Løsningen

Kronoprinz valgte en Kalmar DCG180-6 på grunn av de trange områdene i produksjonsmiljøet. Den korte akselavstanden gjør at den er enkel å manøvrere selv der hvor plassen er knapp. Tårnet som er dupleks friløft har en løftehøyde på 4000 mm og gaffelvongen har integrert sideskift og spredning Om nødvendig kan pikbommen byttesn utne ut med 2400 mm gafler.

Resultatet

DCG180-6-en drives av en miljøvennlig Cummins motor og har et integrert EGR filtersystem som ikke krever rensing etter drift. Den korte akselavstanden gir fremragende manøvrerbarhet, mens hydraulikksystemet er både kompakt og stillegående. Gaffeltrucken er også lett å vedlikeholde med de viktigste servicepunktene, inkludert tankinntak, lett tilgjengelige fra bakkenivå.