Når du hører ordet emulering, tenker du sannsynligvis "simulering", men dette er to veldig forskjellige beist. Mange av oss har brukt en slags simuleringsprogramvare på et tidspunkt i livet, eller i det minste blitt utsatt for det på en utstillingsdemo eller lignende arrangement.

Med simulering er alt du ser en imitasjon av det virkelige liv, og uansett hvilket utstyr du simulerer, oppfører ting seg sannsynligvis ikke som de ville gjort i den virkelige verden – med andre ord, scenarier er basert på beregninger og estimert oppførsel, snarere enn hva som ville skje i en ekte terminal. Med emulering har vi imidlertid å gjøre med en nøyaktig replikering av hvordan ting oppfører seg og samhandler i den virkelige verden. Dette betyr ekte programvare som kontrollerer planleggings- og rutebeslutninger for det automatiserte utstyret akkurat som de ville gjort i en fungerende terminal, kombinert med simulert utstyr som oppfører seg i henhold til hvordan det er modellert.

Simulering og emulering utfyller hverandre og er nødvendig i ulike stadier av den terminale livssyklusen

.

Emulation-graphic-final.jpg

Emulering i den automatiserte terminalverdenen

I en automatisert terminal er det tusenvis av forskjellige parametere å ta hensyn til. I et produksjonsmiljø kan du finjustere og se hva effektene er, men det er aldri to dager like. Med emuleringsverktøy kan du alltid starte "eksperimentet" fra samme punkt, med de samme dataene, noe som muliggjør 100 % repeterbarhet. Dessuten er finjustering eller eksperimentering i et emuleringsmiljø i stedet for med ekte maskiner og bokser langt mindre risikabelt.

"Når det gjelder havneterminaler hvor det er automatisering involvert, er emulering et enormt kraftig verktøy for testing, optimalisering og opplæring," sier Hannu Karp, Director, Automation Services at Kalmar. Emulering samler ekte integrert programvare, i dette tilfellet terminaloperativsystemet (TOS) og utstyrskontrollsystemet (ECS), med simulert utstyr som etterligner ting som hagekraner, lastebiler og horisontalt transportutstyr, forklarer han.

Emulering brukes til en rekke forskjellige formål i automatiserte terminaler. For eksempel kan det brukes til å teste nye programvareelementer for å sikre at alt fungerer problemfritt før de implementeres i det virkelige miljøet. Det fungerer også som et kraftig verktøy for å gi realistiske opplæringsscenarier for terminalpersonell fordi de kan bruke ekte operativ programvare i et trygt virtuelt miljø akkurat som i virkelige operasjoner.

Til slutt brukes den også til å støtte terminaloptimalisering, det vil si å analysere forbedringsområder, identifisere prosessflaskehalser og analysere effekten av konfigurasjons-, parameter- eller programvareendringer på prosesser.

Hvis en terminal planlegger å implementere et standardisert automasjonssystem som Kalmar One, kan emulering bidra til å sikre at de riktige investeringsbeslutningene for utstyr tas ettersom den kan brukes til å verifisere hvordan automatiseringssystemet vil kontrollere terminaldriften før det bestemmes hvilket utstyr som skal kjøpes.

.

Smarte verktøy for å spare tid og redusere kompleksitet

Tradisjonelt har emulering ikke vært noen tur i parken og har krevd ekspertkunnskap for å lage og kjøre scenarier; det er her Kalmars emuleringsverktøy bidrar til å redusere barrierer og gjøre det til en enklere, raskere og mer tilgjengelig prosess.  

“Våre emuleringsadministrasjonsverktøy, basert på Kalmar One Scenario Modeller, gjør emulering enklere og sparer tid. Takket være disse verktøyene trenger ikke kunder lenger å være programvareingeniører for å kunne dra nytte av emulering. På denne måten kan vi forenkle prosessen og gjøre det enklere for terminaler å ta i bruk, “ fortsetter Karp.

Kalmars emuleringsverktøy gjør det enklere enn noen gang for kunder å lage, lagre og administrere scenariene sine takket være det klare, intuitive brukergrensesnittet. Mens det kreves noe spesialistkunnskap i utgangspunktet for å lagre scenariodata i systemet, kan oppsett og kjøring av lagrede scenarier enkelt gjøres av driftspersonell uten omfattende IT-kunnskap. Verktøyene gir også mulighet for enda mer realistisk emulering med muligheten til å innføre unntak, for eksempel et utstyrsbrudd eller annen feil, for å vurdere deres innvirkning på terminaldriften.

Kalmar-emuleringsverktøy støtter to moduser: frittstående ECS og integrert TOS-ECS-emulering. Frittstående ECS-emulering brukes for strømlinjeformet testing, optimalisering og opplæring knyttet til ECS-spesifikke saker med en simulert TOS; integrert TOS-ECS-emulering lar brukeren arbeide med hele den operative programvarestabelen og ekte TOS-ECS-interaksjoner

.

Creating and storing scenarios is easy thanks to the clear, intuitive user interface

Lær å forvente det uventede

Emuleringsteknologier og -teknikker har tatt store sprang fremover på veldig kort tid, men det er fortsatt mye rom for forbedringer - spesielt når det gjelder hvordan de er i stand til å gjenskape de uventede situasjonene som vi ofte ser i en ekte automatisert terminal. 

“Selv om verktøyene og plattformene våre allerede er i stand til å legge til unntak, ønsker vi å utvide denne funksjonaliteten slik at vi kan legge til et enda større utvalg av 'regndagsscenarier' for å hjelpe automatiserte terminaler med å bygge motstandskraft“, avslutter Karp.