Kontakt oss

La hvert løft telle

Kort om Kalmar

Kalmar leverer frakthåndteringsløsninger og -tjenester til havner, terminaler, distribusjonssentraler og tungindustri. Vi er en bransjens foregangsbedrift innen terminalautomatisering og energieffektiv containerhåndtering, ett av fire containerflytt verden over håndteres av en Kalmar-løsning. Vi forbedrer effektiviteten i hvert eneste løft gjennom vår omfattende produktportefølje, vårt globale servicenettverk og våre løsninger for sømløs integrasjon av terminalprosesser. 

En global virksomhet med bransjens mest omfattende portefølje

Vårt tilbud består av frakthåndteringsutstyr, automatisering, programvare og tjenester. Kalmars utstyrsportefølje inkluderer portal- og skytteltrucker, terminaltraktorer, verftskraner, skip-til-kai-kraner, teleskopmasttrucker, tomcontainertrucker og gaffeltrucker. Navis terminalmanøversystemer (TOS), Bromma spredere og Siwertell bulkhåndteringssystemer utgjør en del av Kalmars forretningsområde.

Ved utgangen av 2016 hadde Kalmar over 5700 ansatte i 30 land, og landene med flest ansatte var USA, Malaysia, Sverige, Kina, Finland, Polen, Spania, India og Nederland.

 

Mottatte ordrer, M Eur

1721

(2016: 1764)

Driftsoverskudd

135,3*

(2016: 129,9*)

* Eksklusive restruktureringskostnader

Salg i M Eur

1700

(2016: 1663)

Driftsoverskudd, %

8,0*

(2016: 7,8*)

* Eksklusive restruktureringskostnader

Ordrebok, M Eur

900

(2016: 877)

Forretningsområdet Kalmar er delt inn i avdelingene Automatisering og prosjekter, Mobilutstyr, Tjenester samt Navis og Bromma, og disse støttes av felles funksjoner for forretningsstøtte, inkludert Offering Development, Finance, Marketing and Communications og Human Resources. Salg og service støttes av de regionale organisasjonene i Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA), Stillehavs-Asia og Amerika. Kalmars produksjonslinjer ligger i Kina, India, Malaysia, Polen, Sverige og USA. Kalmar har FoU-enheter i hele verden, og et teknologi- og kompetansesenter i Tammerfors i Finland. Kalmar ledes av Antti Kaunonen, President i Kalmar.

Kalmar er en del av Cargotec. Cargotec solgte for 3,5 milliarder EUR i 2016 og har over 11 000 ansatte. Cargotecs klasse B-aksjer er børsnotert på Nasdaq Helsinki Ltd under symbolet CGCBV. 
www.cargotec.com

 

 

Skriv inn dine kontaktopplysninger nedenfor for å laste ned dokumentet

Navn er obligatorisk.
Navn er obligatorisk.
Kontroller e-postadressen.