Kontakt oss

La hvert løft telle

Kort om Kalmar

Kalmar leverer frakthåndteringsløsninger og -tjenester til havner, terminaler, distribusjonssentraler og tungindustri. Vi er en bransjens foregangsbedrift innen terminalautomatisering og energieffektiv containerhåndtering. Hvert fjerde container verden over håndteres av en Kalmar løsning. Vi forbedrer effektiviteten i hvert eneste løft gjennom vår omfattende produktportefølje. Vårt globale servicenettverk og våre løsninger sørger for en sømløs integrasjon av terminalprosesser. 

En global virksomhet med bransjens mest omfattende portefølje

Vi tilbyr frakthåndteringsutstyr, automatisering, programvare og tjenester. Kalmars utstyrsportefølje inkluderer straddle- og shuttle carriers, terminaltraktorer, verftskraner, skip-til-kai-kraner, teleskopmasttrucker, tomcontainertrucker og gaffeltrucker. Navis terminalmanøversystemer (TOS), Bromma spredere og Siwertell bulkhåndteringssystemer utgjør en del av Kalmars forretningsområde.

Ved utgangen av 2017 hadde Kalmar over 5700 ansatte i 30 land, og landene med flest ansatte var USA, Malaysia, Sverige, Kina, Finland, Polen, Spania, India og Nederland.

 

Mottatte ordrer, M Eur

1555

(2017: 1721)

Driftsoverskudd

137,0*

(2017: 135,3*)

* Eksklusive restruktureringskostnader

Salg i M Eur

1623

(2017: 1700)

Driftsoverskudd, %

8,4*

(2017: 8,0*)

* Eksklusive restruktureringskostnader

Ordrebok, M Eur

765

(2017: 900)

Forretningsområdet Kalmar er delt inn i avdelingene Automatisering og prosjekter, Mobilutstyr, Tjenester samt Navis og Bromma, og disse støttes av felles funksjoner for forretningsstøtte, inkludert Offering Development, Finance, Marketing and Communications og Human Resources. Salg og service støttes av de regionale organisasjonene i Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA), Stillehavs-Asia og Amerika. Kalmars produksjonslinjer ligger i Kina, India, Malaysia, Polen, Sverige og USA. Kalmar har FoU-enheter i hele verden, og et teknologi- og kompetansesenter i Tammerfors i Finland. Kalmar ledes av Antti Kaunonen, President i Kalmar.

Kalmar er en del av Cargotec. Cargotec solgte for 3,2 milliarder EUR i 2017 og har over 11 000 ansatte. Cargotecs klasse B-aksjer er børsnotert på Nasdaq Helsinki Ltd under symbolet CGCBV. 
www.cargotec.com