Kontakt oss
Kontakt oss

"Jeg kan være involvert fra start og helt frem til leveransen"

Per-Erik JohanssonPer-Erik Johansson

Project Manager mobilt utstyr, Lidhult, Sverige

Da jeg var liten ønsket jeg å designe en bil som alle ville ha. Det er ikke helt hva jeg gjør i dag, men jeg fikk designe og utvikle en unik RTCH (containerhåndterer for røft terreng) for en av verdens største organisasjoner. Jeg begynte i Kalmar som sommerlærling i 1979, og deretter heltid som konstruktør i 1983. Mellom 1987 og 1990 tok jeg permisjon og dro tilbake til universitetet for å ta mastergraden, før jeg begynte i Kalmar igjen i 1991.

I løpet av alle disse årene har jeg hatt mange forskjellige roller innen FoU og produktutvikling. Men mye av arbeidserfaringen har jeg fra utviklingen av RTCH-en. Vi fikk en forespørsel fra det amerikanske forsvaret i 1998; de ville at vi skulle lage et nytt maskinkonsept som ville forbedre materialhåndteringen ute i felten. Denne kontrakten med det amerikanske forsvarsdepartementet startet i 1998 og var den største kontrakten som noensinne var inngått innen materialhåndtering. Vi utviklet konseptet med nye teknologier og innovativ tilnærming, klarte å overgå kundens forventninger, og begynte å levere de første maskinene fra Lidhult i 2000. For meg var dette et flott prosjekt både arbeidsmessig og erfaringsmessig. Jeg var involvert fra starten og helt frem til leveransen av maskinene; jeg tilbrakte til og med 2 år i Texas, USA.

Det beste med å jobbe for Kalmar er at jeg lærer noe nytt hver dag, og jeg har faktisk aldri jobbet for noen andre.  Bærekraft er en svært viktig sak for Kalmar, både for produkter og medarbeidere; vi har høye forventninger til medarbeiderne, men vi har et svært omsorgsfullt arbeidsmiljø.  Da jeg begynte som ung ingeniør, full av forventninger til livet, ville jeg lære og ha det moro på jobben - i dag, over 30 år senere, kan jeg si at Kalmar har levd opp til nettopp dette, og jeg er sikker på at det vil fortsette.

Da jeg var liten ønsket jeg å designe biler som alle ville ha. Hos Kalmar designet jeg en RTCH, og det amerikanske forsvaret kjøpte dem - så jeg kan ikke klage.

  Tilbake til uttalelser fra medarbeidere