Home icon Kalmar Norway AS / Bærekraft / Sosial / Menneskerettigheter
Share: KALMAR.HE32.59

 

Vår påvirkning

Kalmar sin virksomhet påvirker mennesker i alle deler av verdikjeden: selskapets ansatte, leverandørenes ansatte og operatører av selskapets utstyr, som typisk er kundenes ansatte. Som angitt i vår etiske retningslinje er vi forpliktet til å respektere menneskerettighetene til alle i vår virksomhet og verdikjede.

Kalmar håndterer nåværende menneskerettighetsrisikoer knyttet til egen arbeidsstyrke med retningslinjer, prosesser og oppfølgingverktøy relatert til sikkerhet og personalforvaltning. Selskapets mest betydelige menneskerettighetsrisikoer eksisterer i leverandørkjeden på grunn av dens kompleksitet og globale rekkevidde. Vi har strenge krav til våre leverandører og andre forretningspartnere om temaer som helse og sikkerhet samt forbud mot tvangsarbeid. Kalmar’s godkjenningsprosess for leverandører følger en risikobasert tilnærming, der nye leverandører må oppfylle forhåndskrav og bestå en revisjon utført av Kalmar. Samtidig er det viktig å forstå hvor selskapet kan forbedre sine positive effekter på menneskerettigheter.

 

Våre mål og fremgang

Kalmar’s arbeid med menneskerettigheter ble initiert som en del av Cargotec’s menneskerettighetsdue diligence, der første steg var å gjennomføre en vurdering av menneskerettighetspåvirkning for å identifisere negative virkninger på mennesker i verdikjeden. Vurderingen ble fullført i 2023, men på grunn av oppdelingen av Kalmar, må vurderingen av menneskerettighetspåvirkning utføres på nytt for det fremtidige frittstående selskapet. Fremover er planen å gjennomføre en omfattende due diligence for menneskerettigheter i Kalmar som fokuserer på å identifisere, forhindre, redusere og avhjelpe eventuelle negative virkninger på menneskerettigheter som selskapet måtte ha.

  • Vårt mål for 2024 er å oppnå en fullføringsrate på 100 % for opplæring i menneskerettigheter, som en del av vår etiske retningslinjeopplæring.

 

Den norske åpenhetsloven

Den norske åpenhetsloven trådte i kraft 1. juli 2022. I henhold til denne loven er selskaper pålagt å:

  • Etablere og gjennomføre en menneskerettighetsdue diligence-prosess i sine egne forretningsoperasjoner og verdikjede;
  • Offentliggjøre informasjon om sin due diligence-prosess, inkludert tiltak som er iverksatt og identifiserte virkninger;
  • Være lydhøre for forespørsel om informasjon fra allmennheten om hvordan de håndterer faktiske eller potensielle menneskerettighetsproblemer innen deres organisasjon og leverandørkjede.

For å lære mer om due diligence-prosessen til våre norske datterselskaper, se den respektive filen.


Hvis du ønsker å sende inn en offisiell forespørsel om informasjon i samsvar med kravene i åpenhetsloven, vennligst bruk kontaktinformasjonen nedenfor.