Kontakt oss
Kontakt oss

Aperam, Belgia

"Vi var på jakt etter en kraftig teknisk løsning." Danny Bielen, Project Manager, Aperam

Tilbud:

Tjenester

Aperam er en global aktør innen rustfritt, elektrisk og spesialstål med virksomheter i mer enn 40 land. Deres produksjonsnettverk er konsentrert til seks hovedanlegg i Brasil, Belgia og Frankrike, med en kapasitet på 2,5 millioner tonn med rustfritt og elektrisk stål.

Aperam er ledende innen verdiskapende nisjer som f.eks. legeringer og spesialiteter. De har et svært integrert nettverk med distribusjon, prosessering og tjenester med en unik evne til å produsere rustfritt og spesialstål fra billig biomasse (kull).

Forlenge kranens levetid

Kalmar overhaler og moderniserer en traverskran for Aperam stålverk i Belgia.

Oppgaven

Aperams 40 år gamle Paul Würth støpekran, brukt ved deres produksjonsanlegg for rustfritt stål i Genk, Belgia, trengte overhaling og modernisering. 

"Løpevognen og kranens elektriske anlegg hadde nådd slutten av sin tekniske levetid. Vi var på jakt etter en partner som kunne gi oss detaljert spesifikasjon og som hadde evnen til å legge frem en kraftig teknisk løsning. Dessuten var Kalmars fremragende prosjektlederegenskaper et annet viktig kriterium, fordi stålverket bare skulle settes ut av drift i noen få dager," sier Danny Bielen, Project Manager, Aperam.

Løsningen

Kalmar har designet, konstruert, levert og heist på plass alle materialer til prosjektet i samsvar med alle standarder og regulativer for heising av flytende stål. Prosjektet startet i november 2014 med teknisk design.


Prosjektet bestod av fornying av eksisterende løpevogn og sideveis drivmekanisme av traverskranen, inkludert nytt elektrisk anlegg, og det skulle leveres nøkkelferdig.

Resultatet

Prosjektet ble fullført innen tidsfristen og kranen var bare ute av drift i
noen dager.

Resultatet av oppgraderingen er at kranens levetid er betydelig forlenget samt at løpevognen er sikrere og enklere å vedlikeholde.