Dette nettstedet anvender informasjonskapsler for å gi deg den beste brukeropplevelsen og tilby økt funksjonalitet. Les mer
Kontakt oss
Kontakt oss

Reachstackeren Kalmar Super Gloria skriver historie innen håndtering av stål

Kalmar var den eneste leverandøren som kunne konstruere og bygge etter våre spesifikasjoner. Karl-Heinz Mößner, Egon Evertz.

Løsningen Material handling

Kalmar spesialbygde verdens største reachstacker Super Gloria – for å oppfylle behovet til det tyske firmaet Egon Evertz KG, en spesialist innen håndtering av stålplater.

 

Navn:

Egon Evertz KG

 

 

 

Sted:

Salzgitter Flachstahl, Tyskland

 

 

 

Medarbeidere:

600 (Evertz Group)

 

 

 

Super Gloria en historisk reachstacker

Kalmar leverte verdens største reachstacker – kjent som Super Gloria – for det ledende tyske stålteknologifirmaet Egon Evertz KG. Dette ingeniørkunststykke, konstruert og bygget på kun 12 måneder, håndterer "megastore" stålplater som veier 50 tonn.

Oppgaven

Evertz Groups kontinuerlige forbedring av metoder, prosedyrer og deler til stålproduksjon har gjort dem til ledende innen bransjen. Egon Evertz KG bistår stålverk med innovative ideer, forbedring av kvalitet samt å kutte kostnader. Kalmar kom opp med en reachstacker-løsning som kunne innfri bedriftens økende krav til håndtering av tung last, og som ville gjøre dem til verdens største redskapshåndterer. Reachstackeren Super Gloria vil håndtere de nye 50 tonn tunge "mega"-stålplatene som er 2,7 m brede, 12 m lange og 350 mm tykke.

Løsningen

Reachstackeren DRG650-92A5XS er det største reachstackeren i vår enorm suksessrike Gloria-serie og var spesialbygd for å oppfylle kundens unike håndteringsbehov. Dette har resultert i en imponerende løftekapasitet på 65 tonn ved 4,0 m lasttyngdepunkt i dynamisk modus (kjøring) eller 65 tonn ved 5,0 m lasttyngdepunkt i statisk modus (ikke kjøring). Reachstackeren er utstyrt med en elektromagnet for håndtering av plater under kalde forhold og en hydraulisk grabb for varme forhold (opptil 800 °C). Løftekapasiteten er forlenget med en spesialhevet førerhytte for å sikre god oversikt, mens akselavstanden på 9,25 m gir maksimal stabilitet.

Resultatet

Prosjektet ble fullført på kun 12 måneder. "Kalmar var den eneste leverandøren som kunne imøtekomme våre spesifikasjoner og vår tidsramme. Vi har opplevet jevn vekst, og fordi stålplatene øker i størrelse trengte vi en innovativ løsning for å håndtere disse store løftene på en pålitelig og sikker måte. Vi er imponert over hvordan Kalmar responderte på våre krav, og vi er stolte over å ha verdens største reachstacker i vår maskinpark," sier Karl-Heinz Mößner fra Egon Evertz.