Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste brukeropplevelsen og tilby økt funksjonalitet. Les mer
Kontakt oss
Kontakt oss

Gjenoppbygging av Freeport i Grand Bahama

Vi tar av oss hatten for den profesjonelle måten teamet responderte på. Forholdene var ekstremt vanskelige, men Kalmar viste igjen sine unike ferdigheter i ekstra utfordrende prosjekter av denne typen. Charles Stewart, Engineering Manager ved Freeport

Tilbud:

Tjenester
Løsningen Containerterminaler

Freeport, beliggende på øya Grand Bahama, ble utsatt for en katastrofe da den ble rammet av en tornado i mars 2010. Det ble gjort store skader på en av verdens topp 100 containerterminaler. Kalmar ble tilkalt for å hjelpe til med å gjenoppta havnens aktiviteter.

Oppgaven

Stormen dukket plutselig opp og det førte til et stort antall skadede mennesker og tre medarbeidere mistet tragisk livet. Etter at Freeports enorme skip-til-land-lossekraner ble kastet rundt som fyrstikker, ble området seende ut som et bombekrater.

Løsningen

Charles Stewart, Engineering Manager ved Freeport, og Mike Murray, Head of Cranes for Hutchinson Group, var aldri i tvil om hvem de skulle be om hjelp. Stewart forteller: "Vi visste at Cargotec Services ikke bare var en av de få organisasjonene som var i stand til å håndtere denne type skade, men også at de hadde ekspertisen og resursene tilgjengelig til å kunne respondere raskt i en nødsituasjon."

De tok umiddelbart kontakt med Ed Johnston, Vice President of Regional Operations for Cargotec Crane and Electrical Services, som hoppet på et fly og var på stedet og tok skadene i øyesyn allerede kl. 10 neste morgen.

Resultatet

Fem dager senere hadde Johnston og hans kolleger fullført de innledende evalueringene og satt ned et team til å starte med reparasjoner og sette ting i orden igjen. I løpet av to dager flyttet havnen containere igjen, riktig nok med 50 % av normal kapasitet og kun fra den andre kaiplassen.

Ca. to uker etter katastrofen begynte Matt Mumley, Cargotec Services Project Manager, og hans team å gjenoppbygge kranene i Freeport. Planen var å få én kran tilbake i drift per måned. Alle nøkkelferdige reparasjoner var fullført i april 2011.