Kontakt oss
Kontakt oss

Straddle carriers fra Kalmar bidrar i prosessen med å gjøre Le Havre til Frankrikes viktigste innfallsport

Kalmars nye straddle carriers hjelper oss til å øke produktiviteten ettersom drivstofforbruket vil bli redusert men hastigheten vil forbli uendret Louis Jonquière, General Manager, GMP

Løsningen Containerterminaler

Kalmar har levert 14 straddle carriers til Générale de Manutention Portuaire (GMP) i forbindelse med et utvidelsesprosjekt i den franske havnen Le Havre. Truckene er en viktig del av planen om å gjøre havnen til den viktigste innfallsporten til det franske markedet.

Straddle carriers fra Kalmar bidrar i prosessen med å gjøre Le Havre til Frankrikes viktigste innfallsport

Oppgaven

Som Frankrikes ledende containerhavn har Le Havre fordelen av sin nærhet til Paris, sin direkte adgang til havet samt dens kapasitet når det gjelder mottak av containerskip. Men den har skarp konkurranse fra havnene i Antwerpen i Belgia og Rotterdam i Nederland. Som et ledd i et større utvidelsesprosjekt som har som mål å tiltrekke mer containertrafikk til Le Havre, har GMP investert EUR 120 millioner i havneanlegget, inkludert 14 straddlecarriers fra Kalmar.

Løsningen

GMP har brukt straddlecarriers fra Kalmar siden tidlig på 1990-tallet. "Holdbarheten og konstruksjonen overbeviste oss, og vi kan dessuten benytte eksisterende reservedelsressurser. Straddlecarrierne fra Kalmar er et ypperlig utvidelse av maskinparken vår," sier Louis Jonquière, GMPs General Manager. GMPs beslutning var dessuten påvirket av den omfattende vedlikeholdsservicen og de nye miljøvennlige egenskapene til utstyret fra Kalmar.

Resultatet

StraddlecarrierneStraddlecarrierne har elektrisk kontrollerte motorer, variabelt hastighetssystem og et vinsjheisesystem med vekselstrømdrivere samt en drivstoffbesparende visco-vifte. "Kalmars nye straddlecarriers hjelper oss til å øke produktiviteten ettersom drivstofforbruket vil bli redusert men hastigheten vil forbli uendret," tilføyer Jonquière.