Kontakt oss
Kontakt oss

Kalmars kranforhøying skyver Malaysias Northport til nye høyder

Å få 10 år ekstra med løft av containere er en kjempebonus sammenlignet med å måtte investere i en helt ny kran. Collin Swee, Managing Director Kalmar Malaysia

Tilbud:

Tjenester
Løsningen Containerterminaler

Den malaysiske havneoperatøren Northport engasjerte Kalmar for å overhale åtte havnekraner i den hensikt å øke høyden og forlenge levetiden. To av kranene ble forhøyet ved hjelp av et unikt nytt jekkesystem utviklet av Kalmar.

Kalmars kranforhøying løfter Northport i Malaysia til nye høyder

Den malaysiske havneoperatøren Northport hadde behov for å forhøye havnekranene sine og modernisere anlegget sitt, og engasjerte Kalmar for å overhale åtte havnekraner, hvorav to ble forhøyet ved hjelp av et unikt nytt jekkesystem utviklet av Kalmar.

Oppgaven

I en raskt omskiftende verden må bedrifter være forberedt på å endre seg på kort varsel. De nye lasteskipene blir større og større, og dermed må havnekranene være høyere for å kunne betjene de store fartøyene. Utvidelsen av Panamakanalen, som vil øke dens kapasitet med 7000 containere, vil også ha stor innvirkning på verdens transportruter.

Med bakgrunn i denne situasjonen kontaktet den malaysiske havneoperatøren Northport Kalmar for å få hjelp til å utvikle en ny løsning for å øke havnekranenes størrelse og levetid fordi det eksisterende jekkeutstyret ikke var laget for kranforhøying.

Løsningen

Et helt nytt jekkesystem ble utviklet gjennom et samarbeid mellom teamene i Rotterdam og Kuala Lumpur. Det nye systemet fungerer på alle typer kraner fra alle produsenter og kan løfte opptil 2400 tonn, nok til å håndtere selv de største havnekranene på markedet.

Løsningen sparer tid, og dermed også penger. Det pleide å ta fire til seks uker å forhøye en kran, men i følge Collin Swee, Managing Director, Kalmar (Malaysia) "Med vårt jekkesystem gjorde vi forberedelsene av grunnen og forhøying unna på bare to uker". Løsningen ble første gang tatt i bruk i desember 2011.

Northportprosjektet bestod av full overhaling av åtte havnekraner som ble modernisert med nytt elektrisk anlegg med vekselstrøm som reduserer vedlikeholdskostnadene.

Resultatet

Kundene er veldig interesserte i å forlenge levetiden for kranene sine i følge Collin Swee. "Å få 10 år ekstra med løft av containere er en kjempebonus sammenlignet med å måtte investere i en helt ny kran." Den malaysiske havneoperatøren har hatt et langvarig samarbeid med Kalmar. I tillegg til dette prosjektet som ble fullført på slutten av 2012, har Northport lagt inn en bestilling på fire Kalmar straddle carriers med fem års serviceavtale.