Kontakt oss
Kontakt oss

Pålitelig, sikker og svært effektiv.

"Vi var ute ettermuligheter til å finnenye kjøreteknikker,og vi fant dette medK-Motion." PASCAL VERMEULEN, Technical Manager, RBC Terminal.

Løsningen Materialhåndtering

RBC Terminals ønsket seg en sikker og pålitelig maskin som kunne håndtere farlige materialer med forsiktighet.

Sted: Rotterdam, Nederland.

Medarbeidere: 50+

Kapasitet: 12 000+ containere

Maskinpark: 1 DRF450, 1 DRG450 med K-Motion

En smidig operatør.

RBC Terminals trengte en reachstacker som var svært effektiv og kunne håndtere brannfarlige og farlige materialer med stor forsiktighet.

Oppgaven

RBC Terminal har tradisjonelt fokusert på håndtering av tomme containere, med over 12 000 containerer på anlegget. Ved hjelp av en kombinasjon av trucker for håndtering av tomme containere og en reachstacker flytter de gjennomsnittlig 500 containere per dag, mellom oppstillingsplass, lastebiler og lektere. I og med byggingen av en ekstra brygge og at virksomheten ble utvidet til å håndtere farlig og brannfarlig materiale, var det behov for nytt utstyr med svært spesielle egenskaper.

Den nye maskinen for containerhåndtering måtte kunne håndtere fulle tanker og frakte farlig materiale raskt, men forsiktig, rundt på oppstillingsplassen. Maskinen måtte kunne stable høyt og dypt og arbeide raskt i utvekslingsområder med lastebiler og kraner.

RBC var også på utkikk etter en maskin som kunne redusere drivstofforbruket og gi en bedre kjøreopplevelse for operatørene.

Løsningen

"Vi tok utgangspunkt i behovet for driftssikkerhet og tilgjengelighet og holdt så dette opp mot erfaringene til førerne. Førerne legger vekt på andre ting ved maskinen enn en økonom eller tekniker. De må jobbe med den hver dag. Så vi hadde en kombinasjon av sjåførenes erfaring og en økonomisk vurdering, og med Kalmar K-Motion fant vi det vi lette etter.
PascalVermeulen, Technical Manager

RBC ønsket også å kunne overvåke og optimalisere ytelsen til sin nye maskin i sanntid, så de la inn dette i sitt eksisterende Kalmar SmartFleet-abonnement. Siden RBC ikke har sin egen serviceavdeling, ble alle service-og vedlikeholdsoppgaver outsourcet til det lokale Kalmar-teamet.

Resultatet

Kalmar K-Motion-maskinen har overgått alle forventninger. Maskinen har vist seg å være svært pålitelig og effektiv, med jevne bevegelser, noe som er uhyre viktig ved håndtering av farlige materialer.

"K-Motion er en smidig operatør, spesielt ved lasting av farlig gods, og den er lett å betjene."
Pascal Vermeulen, Technical Manager.

Med sin unike kombinasjon av hydrostatisk og mekanisk fremdrift sørger maskinen for en overlegen kjøreopplevelse, samtidig med at drivstofforbruket reduseres med over 30 % sammenlignet med den forrige maskingenerasjonen.

"Vi ser all informasjonen som kommer ut av SmartFleet, og vi ser vi 30 % lavere drivstofforbruk. Vi er også svært fornøyd med servicefunksjonene og håndteringen til K-Motion." Pascal Vermeulen, Technical Manager.

"Førerne stoler på at maskinen gjør en god jobb, de liker å bruke den. Støyen er mindre, de lytter til musikk. Kalmar er reachstackernes Mercedes. Den er den beste reachstackeren."
Melvin van der Lugt – Terminal Supervisor.