Dette nettstedet anvender informasjonskapsler for å gi deg den beste brukeropplevelsen og tilby økt funksjonalitet. Les mer
Kontakt oss
Kontakt oss

Roland, Tyskland

"Maskinene fra Kalmar er pålitelige, effektive og komfortable." Christoph Holtkemper, Managing Director Roland

Løsningen Containerterminaler

 

Containerpioner satser på Kalmar

For å sikre uavbrutt lasting og lossing av godstog fra Tyskland til Italia – opptil 400 containere per dag – setter Roland Umschlag sin lit til en stor maskinpark med Kalmar-utstyr.

 

Navn:Roland Umschlag
Sted:Bremen, Tyskland
Daglig volum:1000 containere
Kalmar-maskiner:To DRF450-75S5XS reachstackere
En DRF450-65S5 reachstacker
Fire DCF100-45E7 trucker for håndtering av tomme containere
En DCD250-12 gaffeltruck


 


Oppgaven

Roland Umschlag ble etablert i 1969 og er en ledende frakthåndteringsspesialist basert i GVZ Bremen, et av Europas ledende logistikk-knutepunkter. Fulle containere håndteres på en område på 120 000 m², supplert av et depot for tomme containere på 85 000 m².

Det vil om kort tid være behov for å utvide arealet ettersom trafikken mellom de tyske havnene fortsetter å øke og volumet av innenlandstransport stiger.

Løsningen

Togene betjenes av to Kalmar DRF45075S5XS reachstackere med en akselavstand på 7500 mm og hydrauliske støtter. Disse store 90-tonns maskinene kan løfte containere på opptil 30 tonn fra et annet spor med en avstand til lastens midtpunkt på 5200 mm målt fra forsiden av truckens forhjul. For å gjøre jobben enklere for føreren er førerhytten utstyrt med løftehydraulikk og støttet av en Kalmar-klassiker, reachstackeren DRF450-65S5.

I tillegg til å håndtere fulle containere tilbyr Roland også håndtering av tomme containere, og betjener på den måten alle aktive fraktselskaper i Bremen. Utstyrt med doble spredere kan de fire Kalmar DCF100-45E7 truckene for håndtering av tomme containere stable opptil sju Highcube-containere. Med de spesialutviklede sprederne kan de til og med løfte 40-fots kjølecontainere med skjevt tyngdepunkt.

Resultatet

Selv om togene som betjenes av Roland frakter 50 containere i snitt, er tiden det tar å betjene hvert togsett ikke mer enn tre timer. Managing Director Christoph Holtkemper fremhever den strenge overvåkningen av alt utstyret. Dekkslitasje og drivstofforbruk for de store maskinene følges nøye. 

"Maskinene fra Kalmar er pålitelige, effektive og komfortable. Førerkomfort er avgjørende for å oppnå ønsket ytelse," sier han.