Dette nettstedet anvender informasjonskapsler for å gi deg den beste brukeropplevelsen og tilby økt funksjonalitet. Les mer
Kontakt oss
Kontakt oss

Kalmars nullutslipps RTG-er hjelper Saigon Newport i den grønne omleggingen

Der hvor vi tidligere benyttet brede 3+1-kraner, har Kalmars brede 6+1-kraner hjulpet oss med å øke terminalens kapasitet uten å utvide driftsområdet. Le Tuan Anh, General Director, SNP Technical Department

Løsningen Containerterminaler

Saigon Newport Company (SNP), Vietnams største containeroperatør har tatt i bruk Kalmars nullutslipps brokraner med gummihjul (RTG-er) for å innfri sine behov for kapasitet og miljøytelse.

Kalmars nullutslipps RTG-er hjelper ledende vietnamesisk havn med den grønne omleggingen

Oppgaven

SNP håndterer ca. 80 % av regionens import- og eksportvolumer, og nesten halvparten av det nasjonale volumet. I 2005 besluttet selskapet seg for å flytte sin største containerhåndteringsdrift til Cat Lai-terminalen i Ho Chi Minh-byens District 2. Med et område på 800 000 kvadratmeter har Cat Lai kapasitet til å ta i bruk bransjens mest avanserte utstyr. SNP var i tillegg interessert i å bedre energiutnyttelsen og miljøytelsen.

Løsningen

SNP har gradvis byttet ut sine mindre kraner med 6+1 brede og 1-over-5 høye RTG-er fra Kalmar. Selskapets seks nullutslipps RTG-kraner fra Kalmar støyer betydelig mindre enn tradisjonelle løsninger og er dessuten billigere å både drifte og vedlikeholde. RTG-ene kutter SBPs energikostnader ved å regenerere energi ved firing av last og fore den tilbake i systemet. Og når det ikke er behov for olje, er terminalen et enda grønnere miljø.

Resultatet

"De økonomiske fordelene er åpenbare," sier Le Tuan Anh, General Director i SNP Technical Department. "Der hvor vi tidligere benyttet brede 3+1-kraner, har Kalmars brede 6+1-kraner hjulpet oss med å øke terminalens kapasitet uten å utvide driftsområdet."