Kontakt oss
Kontakt oss

Kalmar holder det svenske stålverket SSAB i gang

Hydraulikken operer jevnt og fint og er veldig følsom. Det gir meg god kontroll over de lange blokkene vi håndterer. Anders Nyman, truckfører, SSAB Oxeløsund

Løsningen Material handling

Kalmars DCG-gaffeltrucker og reachstackers hjelper SSAB i Oxeløsund, Sverige med å håndtere tre millioner tonn med råstål årlig på en sikker og effektiv måte.

 

Navn:

SSAB, EMEA

 

Årlig kapasitet

3 000 000 tonn råstål (EMEA)

Sted:

Oxeløsund, Sverige

 

 

 

Medarbeidere:

2400 i Oxeløsund

 

 

 

Sørger for fingerpresisjon ved stålverket som aldri sover.

Oppgaven

SSAB, EMEA produserer tre millioner tonn med råstål årlig. Blokkene de håndterer kan være opptil 10 meter lange og veie opptil 14 tonn, og de lastes på og losses fra kassett-trailere. Hastighet, kontroll, synlighet og pålitelighet er alle viktige faktorer. Flåten som kreves for denne driften består av 24 gaffeltrucker og tre reachstackers, alle fra Kalmar, som går i tre skift per dag og kjøres av flere forskjellige medarbeidere.

Løsningen

SSABs maskinpark inkluderer seks DCG160-12 gaffeltrucker underlagt en leieavtale med Kalmar som inkluderer fire vedlikeholdsteknikere som er på plass Gaffeltruckene har den nye EGO-førerhytten med et stort buet frontrute som gir godt overblikk i alle retninger og øker både driftshastigheten og -sikkerheten. Føreren kan justere førerhytten til egne preferanser. DCG har dessuten nytt hydraulikksystem som gir fingerkontroll med lasten.

Resultatet

Takket være samarbeidet med Kalmar kan SSAB være trygg på at stålverket alltid har en kontinuerlig strøm av stålplater til prosessering. For en fast månedlig pris garanterer Kalmar at det er tilstrekkelig med utstyr tilgjengelig til å oppfylle stålverkets behov. Å utstyre truckførerne med det mest moderne utstyret i stålbearbeidingsbransjen øker ikke bare driftshastigheten og selvtilliten, men det gjør dem også glade og fornøyde.