Kontakt oss
Kontakt oss

Ved hjelp av Kalmar gaffeltruck kan Sweedwood bygge 8500 garderober per dag.

"På grunn av arbeidsmengden trenger vi mer enn ett batteri til gaffeltrucken, og Kalmar var det eneste selskapet som hadde en enkel metode for å bytte batteri." Stefan Larsson, lagersjef i Swedwood Hultsfred AB

Ved hjelp av Kalmars helelektriske ECF80-6 gaffeltruck kan Swedwood Hultsfred AB gjøre stabler av sponplater om til 8500 IKEA-garderober, hver eneste dag.

 

Navn:

Swedwood Hultsfred AB

 

Produksjon: 

3,1 millioner PAX-garderober årlig,

Sted:

Hultsfred i Småland, Sverige

 

 

8500 garderober per dag

Ansatte

220

 

 

 

Gjøre sponplater om til garderober

Oppgaven

Swedwood Hultsfred AB produserer og distribuerer trebaserte møbler, og kontrollerer hele verdikjeden fra skogforvaltning og -drift via sagbruk, plater og komponenter til produksjon og distribusjon av møbler. De opererer i 10 land på tre kontinenter. Swedwood fokuserer på produksjonen av PAX garderober for IKEA. Hver dag kjører 20 trailere fra fabrikken til IKEA-butikker i hele landet og utenlands.

Løsningen

Den elektriske Kalmar ECF80-6 gaffeltrucken bidro til å strømlinjeforme Swedwoods operasjoner og lagerutstyr. Den jobber fem skift per dag for å fore produksjonslinjen med sponplater til garderobeproduksjon. "Den konstante arbeidsmengden betyr at vi trenger mer enn ett batteri til gaffeltrucken, og Kalmar var det eneste selskapet som hadde en enkel metode for å bytte det," sier lagersjef Stefan Larsson. ECF80-6 betød også at selskapet kunne eliminere gamle dieselmotorer.

Resultatet

ECF80-6 jobber fem skift per dag, og et fulladet batteri varer nesten åtte timer. Til tross for den store arbeidsbelastningen har ikke firmaet opplevd noen problemer. Swedwood setter også pris på Kalmars produktsikkerhet og ergonomi. "Maskinen beveger seg jevnt og føles stabil, selv når man løfter i store høyder. Stolen er svært komfortabel og sikten er flott og uten blindsoner", sier Larsson.